Tuesday, June 24, 2008

Ard en Marije in Edinburgh

Nu we hadden besloten om 19 Juni weer terug te komen hadden we een klein probleempje. We waren natuurlijk met een auto helemaal vol met bagage naar Schotland gekomen, maar die auto heb ik allang alweer moeten inleveren in Nederland. We komen met het vliegtuig weer terug naar Nederland en we krijgen nooit alle bagage mee in onze tassen.

Gelukkig waren er mensen zich bereid op te offeren voor ons:
Op Zondag 18 Juni kwamen Ard en Marije aan in Edinburgh. Ze hadden zaterdag met de auto de boot gepakt vanuit IJmuiden en kwamen 's morgens aan in New Castle. Na 3 uurtjes sturen met de zaten ze gezellig bij ons aan de koffie.

's Middags gingen we even Edinburgh in en Arthur's Seat op. Het is hier nu Volop lente en heel Schotland staat vol met knal gele struiken. Ook Arthur's Seat zag helemaal geel. Daarna natuurlijk nog eventjes een pintje gepakt en 's avonds uit eten geweest. Daniella had een leuke pub/restaurant op het oog in “Stockbridge”, een leuk wijkje in de “New town” in Edinburgh. Maar helaas, naar een lange wandeling, kwamen we erachter dat er geen eten word geserveerd op zondag. Uiteindelijk belande we in een erg “apart”, maar ook erg gezellig, restaurant vlak bij het centrum van de stad: “The Dogs

Op Maandag gingen Ard, Marije en Daniella in Schotland. Ik moest helaas gewoon weer werken en kon dus niet mee. Ze reden een redelijk klein rondje (van een dag) dat je een hele goede indruk geeft van Schotland: Stirling, Callander , Loch Earn, de Famous Grouse whisky stokerij en weer terug naar Edinburgh.

Dinsdag moesten Ard en Marije alweer terug naar Nederland. Natuurlijk met hun auto vol onze spullen :)


No comments: