Tuesday, May 27, 2008

Highland games

Zondag 11 mei werden de eerste “Highland games” van het seizoen gehouden in het plaatsje “Gourock” aan de westkust van Schotland. Dronken mannen in rokken die met boomstammen gooien..? dat moesten wij natuurlijk zien!

Samen met Anneke en Nina scheurde we het halve land door en kwamen wij halverwege de dag aan in “Gourock”, waar het prachtig weer was. We kwamen vlak voor de opening aan

Eerst was er de parade van lokale muziekverenigingen die met hun eigen doedelzak-groepje er vrolijk op los toeterde. Vervolgens begonnen de “Games”. Kogelstoten, gewicht slingeren en natuurlijk; “tossing the caber” oftewel boomstam werpen!!! Dit is natuurlijk geen sport voor mietjes. Het word dan ook alleen uitgevoerd door de stoerste en sterkste mannen uit de Highlands (alle drie).... met rokken aan.... :)

Het weer was prachtig en er waren biertenten en hamburgerkraampjes in overvloed... prima vermaakt dus!


1 comment:

Anonymous said...

Eeh, ik ben ff de draad kwijt. Boomstammen liggen hier ook in het bos en vast ook bij jullie. Bier is in iedere kroeg te krijgen(pub bij jullie). en jha een doedelzak zie je niet vaak, maar als je die echt wil zien kan je hem vast wel vinden. Blijft er maar een reden over waarom je naar de Highlands games bent geweest....Mannen in rokken....hmmm beetje twijfelachtig Bazzzz...;-)

Zit je er al te lang??

eeh geniet nog even van de laatste dagen.....
groet uit Koedijk
B@RT